mandag 23. april 2012

Da ble det bil på oss da!

Vi kjøpte bilen. Vi bestemte oss for å kjøpe den på torsdag, men vi registrerte den ikke i vårt navn og overførte forsikringen før på søndag. Nå har i virkelig offesielt en bil som vi ikke levverer tilbake igjen.

Vår første bil!!!

Vi var litt i tvil om vi skulle kjøpe den etter vi hørte fra verkstedet, de ga oss en veldig lang liste over ting som var galt med bilen og det kom til å koste masse å fikse alt. Talal dro til verkstedet for å hente bilen og for å prate med dem og da var det heldigvis ikke så ille som vi trodde. Vi fikk en liste over hver minste lille ting og mange av dem er bare estetiske som at det mangler et deksler utenpå askebegeret og når vi tok bort alle sånne ting som ikke er alvorlige og ikke akutte så var det bare å bytte bremseklosser og å fylle på AC igjen.

I helgen måtte vi selfølgelig en del ut å kjøre. På torsdag kveld bare kjørte vi litt rundt og fyllte bensin og dro innom butikken. Dagen etter dro vi på den stranden som er litt langt unna, den er veldig fin og både været og vannet var superdeilig. Talal dro og hentet Nada og familien på flyplassen på ettermiddagen (de har vært i egypt), det var ikke plass i bilen til meg da så jeg ble hjemme. Vi var invitert til Malin og Harri på kvelden på ost og vin så vi måtte desverre la bilen være igjen hjemme og det var bare kjipt! Det er ikke langt til dem da, jeg tror vi brukte 25 min på å komme oss dit og 40 på vei hjem. Det tok lengre tid å gå hjem fordi vi tok ikke metroen på vei tilbake og selvfølgelig fordi vi hadde drukket vin og derfor gikk noen skritt ekstra... Det var helt utrolig godt med vin og ost da!!! Og jeg likte blåmuggnost for første gang. De hadde brie, amsterdam, portobello(?), blåmuggenost og cheddar med pærer og druer og baguetter,knekkebrød og mange forskjellig kjeks. Det var vin- og ostehimmelen!!!

Jeg og Talal er visst veldig glad i ost, og vi liker flere og flere forskjellige. Jeg har lagt merke til at vi bruker mesteparten av tiden i matbutikken ved ostedisken. Det er like greit at vi kjører på så lenge vi er her for her er det ikke dyrt som i Norge også har de arabiske oster her som jeg ikke vet om man finner i Norge i det hele tatt. For tiden har vi dilla på en ost som heter Mushalal, den er hvit og salt også ser den ut som garnnøster også må man legge de i varmt vann først for å ta bort litt av saltet og for å løse den opp i tråder.

Siden vi var litt kake på lørdagen etter festelighetene på fredagkveld så tok vi det litt rolig, men vi dro å handlet mat. Som jeg har skrivd før så er det så deilig å handle når man har bil!

Vi dro til Nada og Hany på kvelden, det var veldig koselig å se dem og barna igjen! De hadde hatt det fint i Egypt. Det var en ny fotballkamp med barcelona den kvelden vi var hos dem og den ville gjerne Talal se og Nada og Hany følger alltid med når Barcelona spiller så vi kom oss ikke hjem før etter 12 på natten, men det var koselig da.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med bil, Adele! :D Håper dere ikke får så mye problemer med den. Det blir flott å kjøre rundt hvor dere vil da! Og besøke venner og sånt. Vi har snakket mer om lappen og bil og sånt, vi også. Det blir nok Terje som tar lappen først. Han vil lease isåfall, altså at man leier bil. Det er visst mest økonomisk her ihvertfall fordi man ikke har ansvar for å betale slitasjeskader osv :)

    SvarSlett