tirsdag 7. februar 2012

Middag hos Malin og Harri

Som jeg skrev i forrige blogginnlegg så skulle jeg opp i Burj Khalifa med ei fra sjømannskirken, og det gjorde vi! Vi spiste litt først også stillte vi oss i kø for å komme oss opp. Billettene var kjøpt på forhånd  så det var bare å stelle seg rett i kø for å komme opp. Forrige gang jeg var der oppe, for et og et halvt år siden, så sto vi sikekrt minst i en time i kø. Det var kø for å komme inn i ventehallen og kø for å komme gjennom gjennomlysing av bagene, det var kø overalt! Og det er faktisk et stykke å gå for å komme til heisene. Men denne gangen var det nesten ikke kø og det var så deilig. Heisen er verdens raskeste tror jeg, det tar ca et minutt å komme 124 etasjer opp. Det er nesten raskere enn å ta heisen opp til 3 etasje i bygningen der vi bor. Man må virkelig utligne når man står inni den heisen og farer opp. Ho jeg var med har høydeskrekk da! Så ho var litt engstelig igrunn, men vi beveget oss rolig og sakte bortover mot rekkverket og det gikk veldig fint. Det er så høyt at det er som å sitte i fly og da er det så høyt at man mister alle begreper så det er ikke så skummelt. Jeg syns det er mye mer skummelt å stå øverst i en gardintrapp enn å være i verdens høyeste bygning lissom!

Etterpå kom Talal til Dubai Mall fra jobben, han jobba overtid en stund. Også gikk vi på en kafè ute forran fontene og drakk iste og da var klokka allerede blitt 23.30 på kvelden så vi fortet oss til metroen for å rekke siste tog og det gjorde vi heldigvis.

Dagen etter skulle vi til Malin og Harri på kvelden på middag. Vi gikk hjemmefra til Marina Mall også kunne vi spasere derfra nede ved marinaen helt frem til dem. Det tok litt tid, men vi hadde gått i goood tid før vi skulle være der. Det var skikkelig fint å gå langs vannet, og der er det selfølgelig ingen biler, bare folk som går og jogger. Det er også masse restauranter og kafeer og små butikker langs hele veien! Så vi kom fram og det var veldig koselig! Vi fikk vegetarlasagne, hvitløksbaguetter, salat og med vin ved siden av!!! De har en alkohollisens så de får kjøpt alkohol her i Dubai, men det er visst ikke billig også har man kvote hver måned. Det er så sært det greiene der altså. Der de selger alkohol har de forresten ingen vinduer og helt tette røde dører, også står det vakter ved dørene som sjekker alkohollisensen. Vi tenkte også på å skaffe en alkohollisens, men man må få et brev fra sponsoren sin om at det ikke er noe problem at den personen drikker alkohol og sånn og det hadde koste oss så mye penger at vi ikke syns det var verdt det. I tillegg jobber Talal for et Kuwaitisk firma og det er ikke sikkert de hadde gikk oss det brevet i det hele tatt...

På lørdag dro vi en tur til Nada og Hany. De bor nærme nå så vi kan spasere dit også og det er veldig deilig igrunn. Vi dro dit på ettermiddagen og ble et par timer, så måtte vi handle mat på hjemmveien og Talal måtte jobbe litt. Alt i alt var det en veldig koselig helg med masse gøy og kos!

1 kommentar:

  1. hei. Det hørtes som det var en hyggelig gebursdag.

    SvarSlett